Se prisudviklingen hos Løsning Fjernvarme gennem årene

27. oktober 2022

Se prisudviklingen hos Løsning Fjernvarme gennem årene

Priserne stiger. På dagligvarer. El. Og også på varme. Heldigvis skal du ikke være så bekymret, hvis du har fjernvarme. For det fleksible varmesystem betyder, at vi altid kan sikre den billigste varme til dig.

Det eneste, vi hører alle vegne, er, at pengepungen gør mere og mere ondt, uanset hvad vi foretager os. Kigger man på de samlede brændselspriser er de steget med 50 procent siden 2012. Men vidste du, at det ikke er det samme billede, når det kommer til fjernvarme? Hos Løsning Fjernvarme har prisen ikke haft de store udsving de sidste ti år.

Og uanset, om du forvejen har fjernvarme eller skal konvertere dit gasfyr til fjernvarme, er det den billigste varmeform i Danmark. Det viser en opgørelse fra Bolius. Tager man gennemsnits varmeprisen på et almindeligt parcelhus på 130 m2 som eksempel, koster gas 51.509 kroner om året inkl. afskrivning, service og rente. Jord-til-vand-varmepumpe koster 26.454 kroner om året, mens fjernvarme hos Løsning Fjernvarme er beregnet til at koste 19.752,5 kroner i 2023. Selvom Løsning Fjernvarme har varslet om en prisstigning på 34 procent fra januar 2023, er det altså stadig billigt, når man kigget på alternativerne. 

Det budskab, mener driftschef for Løsning Fjernvarme Esben Iversen, bør udbredes mere.

– Hvis flere skal have del i den billige varmemodel, er der kun én løsning. Det skal være nemmere at igangsætte konverteringsprojekter, og det kræver samarbejde fra politisk side, så vi kan skabe løsninger, der kommer borgerne til gode, siger Esben Iversen.

Fleksibel model
En af forklaringerne på, at fjernvarme er den billigste opvarmningsform, er, at det er en fleksibel model. Løsning Fjernvarme bruger for eksempel overskudsvarme fra lokale virksomheders produktion. Varme, som ellers ville gå til spilde i atmosfæren. Fra 2023 vil størstedelen af varmen komme herfra.

Derudover bruger varmeværket træflis – primært fra lokale skove – samt haveaffald fra Vejle Kommune i perioder, hvor overskudsvarmen ikke er nok. Naturgas bruges kun i helt sjældne tilfælde men er næsten udfaset allerede nu. På den måde kan vi hele tiden tilpasse os efter, hvor varmen er billigst og bedst for miljøet.

 

 

Du har selv magten over din varmeregning

Fra 2023 forventer vi en prisstigning på 34 procent. Vi er som varmeværk forpligtede til at varsle om en formodet prisstigning senest tre måneder før. Men i dette marked er det svært at spå om fremtidige priser. Vi kan derfor krydse fingre for, at prisen ikke bliver så høj som antaget.

Men der er også meget, du selv kan gøre, for at få en mindre varmeregning. Prisstigningen for 2023 gælder prisen for den varme, du bruger. Det betyder, at du kan undgå en mærkbar prisstigning, hvis du denne vinter skruer ned for dit varmeforbrug.

Ifølge Bolius skal du indstille din temperatur til 19 grader. Hver ekstra grad betyder en stigning på fem procent på varmeregningen. Derudover kan du sørge for, at alle radiatorer varmer lige meget. Luk døren ind til rum, som du vil have køligere. Og sluk for radiatorerne, mens du lufter ud.

Hvis du vil have flere tiltag til at gøre varmen i din husstand endnu billigere, kan du læse en række gode råd til at spare på varmen her.

 

Kilder: danskfjernvarme.dk og bolius.dk