Værket vokser og flere områder er klar til fjernvarme

21. december 2022

Værket vokser og flere områder er klar til fjernvarme

Det går stærkt med at konvertere områderne i Hedensted Kommune fra gas til fjernvarme. Løsning Fjernvarme har sagt ja til at løfte en del af opgaven. Bliv klogere på de kommende projekter her.

Vi kan ikke komme uden om det. Gassen skal udfases. Og lige nu går det stærkt. Det betyder, at alle fjernvarmeværker skal hjælpe til med at løse udfordringen. Løsning Fjernvarme har indtil nu været et af de mindste værker i Hedensted Kommune. Men kommunen har spurgt Løsning Fjernvarme om hjælp til at konvertere en række områder fra gas til fjernvarme, og det betyder, at værket lige nu vokser med topfart.

– Kort og godt blev vi spurgt af kommunen, om vi vil hjælpe, og vi hjælper selvfølgelig alt det, vi kan, fortæller driftschef Esben Iversen.

 

På billedet er de mørkeblå områder der, hvor Løsning Fjernvarme fremover kommer til at være placeret i kommunen.

 

Nye projekter på vej

Beboerne i Øster Snede/Kragelund får netop nu besøg af værkets team for at lave stikledningsaftaler, og gravearbejdet går i gang i uge 1 på hele det projekt. Projektet indbefatter nye produktionsfaciliteter på hjulmagervej og tilbud om fjernvarme til erhverv hele vejen ud til Boligbeton. Det vil sige hele kvarteret omkring Lundagervej og videre ud til Øster Snede/Kragelund

I Lindved er man i gang med de sidste tilmeldinger til fjernvarme, og her kigger man på mulighederne for at få etableret en transmissionsledning fra værket.

I Korning er man i starten af processen og dermed i gang med at screene for, om den kollektive varmeforsyning kan betale sig. Som et led i projektet i Korning, vil man også levere varme til Europas største lastbilholdeplads Exit57.

Et andet af de mange projekter er et nyt værk i Juelsminde, hvor Løsning Fjernvarme skal stå for igangsættelse, etablering og den administrative del efterfølgende. Vi har netop åbnet op for tilmeldinger, og ambassadørerne starter efter nytår med at tage kontakt.

– Lige nu arbejder vi på at udvikle en løsning til sommerhusene i området, da der er flere der har efterspurgt at komme på fjernvarme. Men det er udfordrende, da aftaget er anderledes for et sommerhus. Men vi tror på vi kan løse det, fortæller Esben Iversen.

I Glud/Snaptun, er vi ved at være i mål med den økonomiske screening og planlægger et borgermøde hvor vi vil forklare om mulighederne. Vi forventer at løsningen kommer til at ligne Juelsmindes, men meget er åbent endnu.

I Ølsted er Løsning Fjernvarme i gang med at indsamle bindende tilsagn hos de borgere, som ønsker at konvertere til fjernvarme. Det skal evalueres i januar måned.

– De mange projekter giver ikke kun fordele for de borgere, som i fremtiden kan få fjernvarme. Det er også en god nyhed for de nuværende forbrugere. Jo flere, vi får med i varmefællesskabet, jo flere er vi til at deles om regningen og risikoen, forklarer Esben Iversen.

Forstærker teamet
Lige nu løber driftsteamet stærkt for at følge med de mange projekter. Et samarbejde med Dansk Fjernvarmes Projektselskab sikrer de rette beslutninger undervejs, og på sigt vil Løsning Fjernvarme opruste både drift og projektafdelingen for at have flere til at løfte opgaverne.

– Vi står i en tid, hvor der er mange ting i samfundet, der spænder ben. Men vi tror på, at de kollektive varmeløsninger i de små lokalsamfund er vejen frem. Og vi tror på, at vi kan løfte opgaven i vores tætte samarbejde med kommunen. Vi håber, at borgerne er tålmodige og ved, at vi rykker så hurtigt, vi kan, lyder det fra Esben Iversen.