Din varmeregning bliver billigere i 2021

22. december 2020

Din varmeregning bliver billigere i 2021

Medlemmerne af Løsning Fjernvarme kan igen se frem til en nedsættelse af prisen for fjernvarme. Det hænger både sammen med, at medlemmerne er gode til at udnytte varmen, og at værket fokuserer på en effektiv drift.

Selvom mange tror det, så er fjernvarmeværker ikke til for at tjene penge. De er et fællesskab og en forening, hvor man er gået sammen om at lave en samlet løsning og få fælles fordele. Derfor er det også medlemmerne, der får del i overskuddet, når det går godt.

På bestyrelsesmødet den 16. december 2020 blev det besluttet at nedsætte prisen igen i 2021. Fremover koster fjernvarmen 25 kroner mindre pr. MWh + moms. Og det faste bidrag falder med 2 kroner.  Det betyder, at det teoretiske standardhus bliver 890 kr. billigere.

Fjernvarmebrugerne har selv været en stor del af nedsatte varmepriser

Formanden for Løsning Fjernvarme Anders Møller er glad for at kunne tilbyde fjernvarmebrugerne en lavere varmepris, som er i tråd med beretningen fra 2019. Allerede dengang antydede han, at der kunne blive mulighed for en prisnedsættelse i både 2020 og 2021.

– At vi igen i år kan sænke prisen, skyldes i høj grad fokus på effektiv drift på værket og på afkølingen hos den enkelte forbruger, fortæller Anders Møller, som påpeger, at afkøling handler om, at fjernvarmebrugerne udnytter varmen bedst muligt.

Medlemmerne i fjernvarmefællesskabet har været med til at sænke temperaturen på vandet, der sendes tilbage til fjernvarmeværket, så det i dag kun ligger på 34 grader. Jo lavere temperatur, jo bedre bliver varmen udnyttet i boligen i stedet for at gå til spilde på tilbagevejen til værket. I sidste ende betyder det, at medlemmerne selv får besparelser. Både på regningen for selve varmeforbruget – men også i form af lavere varmepriser, som det ses i år og sidste år.

Bæredygtige byer og lokalsamfund

Selvom det går godt for medlemmernes økonomi i Løsning Fjernvarme, så er der fortsat behov for udvikling. Bag Løsning Fjernvarme findes en række engagerede medarbejdere og frivillige. De arbejder for FN’s 11. Verdensmål: at skabe et sikkert, robust og bæredygtigt lokalsamfund. For at gøre det, er opbakningen vigtig. Lige nu arbejder Løsning Fjernvarme på at inddrage de syv veje ved Stjernvejskvarteret og tilbyde dem at være en del af fjernvarmen. Ifølge Anders Møller er det vigtigt, at så mange som muligt er med til at løfte opgaven. Jo flere jo bedre. 

– Jeg håber, at den billigere varme kan være med til, at endnu flere borgere i Stjernevejskvarteret kan se det fornuftige i at konvertere til fjernvarme.