Klargøring til vintersæson

Hvad skal du se efter, når du skal være klar på fyringssæson? Det får du svaret på her. Efter en sommer, hvor varmen har været lukket, er der forskellige ting, du skal forholde dig til. Har du eksempelvis styr på sommerlukkeventilen? 

Det og meget mere kan du få overblikket over i videoen her. 

 

Du kan også læse med her, hvis du vil være tip top klar til, at du så småt begynder at tænde for varmen igen?

Mandag efter uge 42 tænder man typisk for radiatorer igen. Men der er flere ting, du kan gøre på forhånd for at sikre, at varmen ikke driller efter at have været lukket hele sommeren.

1️⃣ RENS DIT SNAVSFILTER
Når vi kommer ud til boliger, hvor varmen driller, er det ofte fordi, snavsfilteret er stoppet til. Men du kan faktisk selv rense det. Se hvordan her.

2️⃣ TJEK PUMPEN
Er pumpen klar til at pumpe varmt vand rundt i huset? Test den ved at starte anlægget op, og se/lyt om pumpen kører.

3️⃣ VIRKER VENTILERNE?
Nogle ventiler til radiatorer og gulvvarme kan sætte sig fast. Derfor er det en god ide at motionere dem. Se her hvordan: Radiator, Gulvvarme


4️⃣ VIRKER RUMFØLERNE?
Der er også vigtigt, at der er forbindelse til rumfølerne.
Er de tændt i de rum, du ønsker varme ?
Eller trænger batteriet til en udskiftning ?

5️⃣ TJEK TRYKKET
Sidst men ikke mindst er det en god ide at tjekke differentrykregulatoren, som viser trykket mellem fremløb og returløb. Trykket må ikke være for højt og regulatoren må ikke sidde fast. Hvis den sidder fast skal du selv kontakte en VVS'er og enten få den skiftet eller løsnet igen.

Hvis noget ikke virker, skal du ringe til din lokale VVS. Eller, hvis du har et Fjernvarme+ abonnement, ringe til os

Skru op og ned på dit anlæg i løbet af året

Fremløbstemperaturen er temperaturen på det vand, der løber frem til dine radiatorer fra Løsning Fjernvarme. Sænk fremløbstemperaturen på dit varmeanlæg i takt med, at det bliver lunere udenfor. Det sparer både penge og CO". 

Se hvilken temperatur det skal have