Forstår du ikke din varmeregning? Vi guider dig her

2. december 2020

Forstår du ikke din varmeregning? Vi guider dig her

Er du et stort spørgsmålstegn, når du ser din varmeregning? Det er ikke meningen, og derfor vil vi gennemgå de forskellige punkter her, så du er bedst muligt klædt på til at forstå din regning – og måske endda kan finde besparelsesmuligheder.

I starten af hvert år modtager du et budget for dit forventede varmeforbrug. Her står prisen, du skal betale hvert kvartal det pågældende år. I slutningen af året modtager du en årsopgørelse over dit faktiske forbrug. Alt efter om du har brugt mere eller mindre varme end forventet, vil du enten blive opkrævet penge eller modtage overskydende penge.

De forskellige elementer

Selve opbygningen af din varmeregning kan virke lidt omstændelig, da det skal opfylde lovbestemte krav for indhold og opbygning.

På oversigten her kan du blive klogere på de specifikke betegnelser (Klik på billedet for at se det i stort format).

 

 

Find flere priser i vores takstblad.

 

Sammenligning af fjernvarme og andre varmeformer

Opsætningen af en fjernvarmeregning kan variere fra værk til værk. Ønsker du at sammenligne mellem værkerne, er det vigtigt, at du sammenholder alle de faste og variable omkostninger. På den måde får du et retvisende billede at det samlede forbrug.

Ønsker du at sammenligne fjernvarme med andre varmeformer, skal du være opmærksom på, at du skal kigge efter to elementer. Investering og drift. Hos fjernvarmeværker indgår investeringen i din regning, så du ikke skal betale mange penge på én gang. Hvis du selv etablerer en varmeforsyning, skal du give en højere pris her og nu – det vil dog ikke fremgå på din løbende varmeregning.

Har du brug for hjælp til din varmeregning er du altid velkommen til at kontakte os.