Lindved er på vej på fjernvarmekortet

16. april 2024

Lindved er på vej på fjernvarmekortet

Vejen har været lang og med mange forhindringer. Men omsider nåede projektet omkring fjernvarme i Lindved en milepæl med opnåelse af tilskud fra Fjernvarmepuljen.

Selvom det måske ikke er helt synligt, rullede hjulene fra dag 1 med de opgaver, der kunne forsinke projektet. Kommunen skal have en garantibeslutning med på byrådsmøde, og Kommunekredit skal efterfølgende bevilge lånet. Et spørgsmål, vi ofte svarer på, er, hvorfor vi ikke lader de her detaljer ligge i mellemtiden, og svaret er: At så gælder tilskuddet fra puljen ikke.

Et andet presserende problem er turen fra Øster Snede/Kragelund til Lindved: De nye rør fylder, der er vandlidende områder, vi skal forhandle med lodsejerne, og det er kun et lille udpluk af udfordringerne. Alle de opgaver er vi startet med.

Alt godt kommer til den, der venter, og I har virkelig ventet tålmodigt – det tager vi hatten af for. Vi er ikke blinde for, at det har været udfordrende at melde sig bindende til noget, der er blevet sat tilbage så mange gange, og vi sætter mange ressourcer af til at komme hurtigt ud til jer. Så snart vi har økonomien på plads, går vi i gang med transmissionsledningen, planlægningen og besøgene hos de kommende forbrugere.

Hvad bliver prisen?

På borgermødet lovede vi en pris og at den ikke oversteg 10% - det holder vi!

Men hvis vi skal holde selve beløbet på 60.000kr. og den først udmeldte m2 pris, har vi brug for jeres hjælp. For kommer vi over 300 tilmeldte, behøver vi ikke at komme over den første pris. Men vi mangler cirka 35 tilmeldinger og gerne 40.  

Bibeholder vi de 268 tilmeldinger, vi har nu, stiger prisen i værste fald med 10%.

Grunden, til prisen, er, at renten er steget. Mod forventning, vil nogle sige, og som ventet, vil andre sige.

Erstatningsvarme har flere spurgt til, og så snart vi har finansieringen på plads, forventeligt i juli, kan vi hjælpe ved nedbrud på gasfyr. MEN…..

 • Der skal være en aktiv serviceaftale på jeres fyr, og hvis det er en sliddel, der er i stykker, dækker vi ikke

 • I skal ringe til vores vagt først – I må ikke selv lave en aftale

 • Det er sjældent, vi kan løse noget i en weekend, men mandag morgen ligger et sådant opkald som første prioritet

 • Hvis ikke der kan skaffes reservedele, sætter vi en el-unit op, hvor man selv skal betale el, men fællesskabet betaler for opsætning

Hvornår kommer vi på fjernvarme?

Den tidsplan vi gør alt for at realisere er:

 • 2024
  Administrative opgaver, planlægning, besøg, økonomi og transmissionsledning påbegyndes.

 • 2025
  Bynet, stikledninger, de første opkoblinger.

 • Primo 2026
  De sidste forbrugere kobles på og overgang til almindelig drift.

Hvordan bliver vi opdateret med projektets status?

Vi har efterhånden lært en del om at få oplysninger ud til jer. Det, der virker bedst, er at vi via Facebook opdaterer jer på de nyheder, der ligger på vores hjemmeside.

Vi tager noter fra byggemøder og lægger op på vores hjemmeside, og på et tidspunkt kommer der et etapekort, hvor man vejledende kan se fremskridt.

Vi kommenterer ikke på Facebook, men I er altid velkommen til at kontakte os på e-mail eller telefonisk. 

Afmelding af gas

Vi kommer ikke tættere på en tidsplan end den ovenfor, og vi kan ikke råde jer nærmere. Gassen og det tilhørende er vi holdt ude af.