Løsning – En by i udvikling

5. februar 2021

Løsning – En by i udvikling

I et lille samfund er det ikke en selvfølge, at byen udvikler sig og fornyer sig. Men det sker i Løsning. Nye byggerier titter frem og renoveringer med fokus på energioptimering er blevet en ting hos både private og virksomheder. Det er Løsning Fjernvarme en del af.

Lige nu har Løsning Fjernvarme gang i en række nye projekter, hvor fjernvarme skal etableres. Projekter som skyldes, at Løsning er en by i udvikling. Det betyder, at værket har dejligt travlt med at følge projekter med etablering af fjernvarme i mål.

1, 2, mange nye fjernvarmebrugere

Men hvad er det for nogle projekter, vi snakker om?

Et af de projekter, der er værd at nævne, er en ny udstykning – Valmuevænget. Her bliver seks nye huse bygget, og Løsning Fjernvarme har allerede lagt fjernvarmerør under vejen, så de kommende ejere nemt kan blive tilsluttet, hvis de ønsker det. Selvom alle huse endnu ikke er solgt, er de første tilslutninger til fjernvarme allerede gået igennem.

Et andet projekt er Haremarksvej 76, som er et bofællesskab for personer med fysisk og/eller psykisk funktionshæmning. Seks nye boliger bliver tilføjet til bostedet – og Løsning Fjernvarme leverer varmeforsyningen. 

De små projekter rundt omkring kombineret med store grunde i midtbyen, som renoveres og tilkobler sig fjernvarme, bliver over et år til mange nye fjernvarmekunder, som skal være en del af fjernvarmefællesskabet. Noget som både kommer nuværende og nye forbrugere til gode. Jo flere, der er fælles om fjernvarmeværket, jo mere effektiv og billig kan løsningen blive.

Fjernvarme er et fællesskab

For at lykkes med nye projekter, og hele tiden få flere brugere til det fælles fjernvarmeværk, er nuværende forbrugere essentielle. Og den opgave løfter byen i flok ifølge Esben Iversen, der er driftsleder hos Løsning Fjernvarme.

– Fællesskabet er ikke dødt her i Løsning. Vi har ildsjæle, som har hjulpet med at dele flyers ud ved postkasser, oversætte information til andre borgere og generelt sprede det gode budskab om en fælles varmeløsning. Senest ved Stjernevejsprojektet. Det er vi utrolig glade for, da vi på den måde sammen kan skabe en god business, siger Esben Iversen, som fremhæver at business ikke betyder penge i kassen til fjernvarmeværket. Overskuddet går altid direkte til forbrugerne gennem justeringer i varmeprisen.

Udover at fjernvarme er en god løsning økonomisk, kommer mange fjernvarmebrugere også af sig selv. Måske fordi fjernvarme er bedre for klimaet og hele tiden kan tilpasse sig nye grønne løsninger. Måske fordi det er nemt og bekvemt, og forbrugerne ikke skal bruge tid på at vedligeholde et fyr eller være bekymret for varmeforsyningen. Eller noget helt tredje. Lige meget hvad, vidner udviklingen i Løsning om, at fjernvarme er kommet for at blive.