Formand for Løsning Fjernvarme giver stafetten videre

28. maj 2021

Formand for Løsning Fjernvarme giver stafetten videre

De sidste 17 år har været en rejse, hvor Løsning Fjernvarme er blevet grønnere og stærkere med Anders Møller som formand. Nu fratræder han posten. Det blev offentliggjort på generalforsamlingen den 25. maj, hvor bestyrelse og medarbejdere takkede Anders for kampen og indsatsen.

 

Da Anders Møller blev valgt ind i bestyrelsen i Løsning Fjernvarme i 1997, var fjernvarmeværkerne mere stillestående organisationer, hvor der ikke kom ret mange til generalforsamlingerne. Dengang betød manglende deltagelse blot, at fjernvarmebrugerne var tilfredse.

Siden er der sket en hel del. Der er opstået en bevidsthed om, at fjernvarmeværkerne er nødt til at være i konstant udvikling for at følge med samfundet. Og selvom coronapas, mundbind og håndsprit var en del af årets generalforsamling, så var fremmødet alligevel fornuftigt, og de fremsatte stole fyldt op. Det vidner om, at fjernvarmebrugernes engagement er steget.

– Når folk kommer forbi værket på Fasanvej, siger de, at det ligner sig selv. Men flisværket, der rager op i landskabet, vidner om, at vi har været igennem en større udvikling, som har gjort os mere robuste. Samtidig er vi blevet bedre til at fortælle og informere fjernvarmebrugerne om, hvad fjernvarme er og involvere dem i fællesskabet, fortalte Anders Møller, der har været formand for Løsning Fjernvarme siden 2004.

 

Tid til nye kræfter

Anders Møller har sammen med sin kone rykket teltpælene op og er flyttet til Hedensted – altså væk fra Løsning Fjernvarmes forsyningsområde. Det er et krav, at formanden er forbruger, og han har derfor været nødt til at fratræde rollen som formand for Løsning Fjernvarme efter 17 år på posten. Det oplyste han på generalforsamlingen.

– Det er klart, at jeg ikke havde siddet på posten i så mange år, hvis det ikke var fordi, jeg synes, det er spændende, så det er selvfølgelig vemodigt at gå af. Men nu er det blevet tid til nye kræfter, der kan fortsætte den positive udvikling i Løsning Fjernvarme, sagde Anders Møller.

 

Et hjerte der banker grønt

En stor del af Løsning Fjernvarmes udvikling gennem årene handler om grøn omstilling. En rejse, alle fjernvarmeværker har været – og fortsat er – på. For Anders Møller har den rejse haft en hel særlig betydning. Det slog han også fast i sin tale på generalforsamlingen, hvor han takkede for sin tid som formand.

 

Det første skridt tog Løsning Fjernvarme i 1978, hvor værket begyndte at overtage den overskydende varme fra DAKA’s produktion af dyrefoder. Under Anders’ tid er samarbejdet med DAKA kun blevet stærkere, og Løsning Fjernvarme har arbejdet med flere bæredygtige energikilder for at nedsætte forbruget af fossile brændsler.

– Hvert projekt, vi har igangsat, har været en trædesten mod at blive mere grønne. Nu består vores varmeproduktion af under fem procent gas, og det bliver den nye formands opgave at sikre, at den udvikling fortsætter, fortalte Anders Møller.

 

Særligt stolt af projekt i Stjernevejskvarteret

Løsning Fjernvarme har stort fokus på at bidrage til den grønne omstilling i byen gennem konverteringsprojekter, som giver husstande med gas- og oliefyr mulighed for at skifte til fjernvarme. Det seneste konverteringsprojekt i Løsning Fjernvarme er i Stjernevejskvarteret, som ifølge Anders Møller har været en rutsjebane af op og nedture. Et tilskud fra Energistyrelsen betyder nu, at beboerne i området kan udskifte deres gas- og oliefyr med fjernvarme. Derfor takkede han både bestyrelsen og driftsteamet for samarbejdet omkring projektet.

– Sammen med resten af bestyrelsen er jeg utrolig glad og stolt over, at vi kom i mål. Vi har brugt meget energi på kommunikation til borgerne, som jeg mener har været altafgørende samt samarbejde med kommunen og de øvrige myndigheder, og jeg havde da også drømt om, at projektet kunne blive færdig under min tid som formand, sagde Anders Møller.

 

Han sidder også i Klima & Energirådet i Hedensted Kommune som repræsentant for fjernvarmeværkerne og har gennem tiden arbejdet med flere konverteringsprojekter.

 

Formandens sidste råd

Til generalforsamlingen blev der overrakt gaver – et samlebind med opskrifter på rygning af madvarer sakset fra Facebook – som Anders ellers holder sig fra – og et gavekort på et hotelophold til ham og fruen. Både driftsleder Esben Iversen samt kasserer Dan Michaelsen holdt personlige taler, hvor de prikkede lidt til Anders stædighed og gåpåmod med et glimt i øjet. Som Dan Michaelsen sagde, er han en formand med kant – på den positive måde. Og han har bidraget med en stor politisk viden og et bredt netværk, som har været en styrke for Løsning Fjernvarme.


Selvom det for Anders Møller er vemodigt at skulle slippe tøjlerne, så ser han også frem til en ny tilværelse med mere fritid til sin familie. Han stempler ikke helt ud af den grønne omstilling. Det er til stadighed hans hjertebarn. Derfor vil han fortsat følge med i, hvad der sker på området.

 

Som afslutning på sin tale gav Anders Møller et godt råd videre til sine fjernvarmekollegaer, som han mener, er afgørende for fremtiden. Det er ikke noget, der er drøftet med bestyrelsen. Det står for hans egen regning.

– Forsyningssektoren er blevet mere kompleks, og det kræver specialisering, som kan være svært at opnå, hvis man som Løsning Fjernvarme består af en organisation på 4-5 mand. Derfor håber jeg, at forsyningsselskaberne kommer til at samarbejde mere om drift og administration i fremtiden og bruger hinandens kompetencer, så hele fjernvarmesektoren kommer til at stå stærkere.

 

 


Resultat af generalforsamlingen
På Løsning Fjernvarmes generalforsamling den 25. maj modtog næstformand John Møller genvalg. Da Anders Møller gik af, blev Mads Henriksen valgt ind i bestyrelsen. Som 1. suppleant modtog Torben Littrup genvalg. Diana Hedegaard blev valgt ind som 2. suppleant – i øvrigt som den første kvinde i bestyrelsen i Løsning Fjernvarmes historie.

 

 

 

For yderligere info kontakt:
Anders Møller
75 65 11 55, 40 55 94 10
acmj@gmail.com