Ny maskinmester: Kasper skal optimere fjernvarmen til glæde for kunderne

16. august 2021

Ny maskinmester: Kasper skal optimere fjernvarmen til glæde for kunderne 

Den 1. august trådte en ny maskinmester ind ad døren hos Løsning Fjernvarme. Hans navn er Kasper Baagøe. Med sin erfaring som operatør kommer han til at indgå i den daglige drift og skal sørge for, at kedlerne kører optimalt og er klar til at levere fjernvarme til kunderne. Bliv klogere på vores nye holdspiller lige her.

Hos Løsning Fjernvarme arbejder vi hele tiden hen mod en grønnere og mere CO2-neutral produktion af fjernvarme for både nutidens og fremtidens forbrugere. I dag kommer over 90 procent af den fjernvarme, vi leverer, fra CO2-neutrale varmekilder. Men for at nå helt i mål med ambitionen har vi ansat Kasper Baagøe som maskinmester i produktionen. Den 28-årige Hedensted-tilflytter søgte stillingen, fordi han rent teknisk interesserer sig for at optimere fjernvarme, og fordi han med sin nye stilling oplever mere frihed og bedre mulighed for selv at planlægge sin arbejdsdag. Samtidig ser han driftsleder Esben Legard Iversen som en god læremester, og den nye maskinmester glæder sig til at suge en masse lærerig erfaring til sig.

”Jeg vil kunne lære, og jeg vil komme med noget, som jeg vil føle, at jeg kan bidrage med for at få Løsning Fjernvarme til at blive et bedre sted,” siger Kasper Baagøe og forklarer, at hans opgave primært består i at drive og optimere kedlen. En opgave, han har arbejdet med de sidste fire år som operatør.

Kasper optimerer for klimaet
Hos Løsning Fjernvarme brænder vi blandt andet lokalt træflis af for at sikre, at vores kunder bliver forsynet med næsten CO2-neutral energi. Når Kasper optimerer og vedligeholder kedlerne, er han derfor med til at sikre, at forbrugerne kan sidde foran fjernsynet i deres varme stuer uden klaprende tænder og tykke trøjer – og så endda med god samvittighed.

”Jeg synes, det er et godt mål at arbejde henimod. Jeg vil gerne arbejde så meget som muligt for at gøre fjernvarme så klimavenligt som overhovedet muligt,” siger Kasper og påpeger, at Løsning Fjernvarme arbejder for FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Villa, varmerør og vovse

Men det er ikke kun den nye titel som maskinmester, Kasper Baagøe kan bryste sig af. Sammen med sin kone er han netop flyttet i eget hus i Hedensted. Så selvom hans arbejdsplads kun ligger et stenkast fra hjemmet, gælder det lige nu om at forene flyttekaos, fjernvarme og en fræk hundehvalp. Kasper Baagøe og hans kone har nemlig for 18 dage siden budt velkommen til deres lille Golden Retriever-hvalp, Alma.

”De er så søde, lige indtil de begynder at lave ballade,” griner Kasper.

Lige nu bruger Kasper meget af sin fritid på at få huset gjort i stand, men når den nye maskinmester skal koble af efter en spændende arbejdsdag, træner han i fitnesscentret eller svømmer sig en tur. Og hans forkærlighed for vand viser sig også i interessen for ture til den lokale Put & Take-sø. Sammen med sine kammerater trækker han i gummistøvler og strikhue og drager med fiskestangen over nakken til søen for at snakke om stort og småt og reflektere over dagligdagen.

”Det kan være super lavpraktiske ting, man snakker om, og så kan man være helt ude i store drømme. Så det er super lækkert at komme derud, hvor telefonen næsten ikke kan nå,” siger Kasper Baagøe.

Fremtidens fjernvarme

Med Kasper Baagøe som det nyeste skud på stammen har Løsning Fjernvarme taget endnu et skridt mod at levere en bedre og mere CO2-neutral service til forbrugerne. Selv var den nye maskinmesters mål med at søge stillingen, at han kan arbejde med det, han brænder for – nemlig forbedring af det tekniske udstyr og anlæg – og at han kan dygtiggøre sig inden for sit fag.

”Løsning Fjernvarme optimerer mange forskellige områder ved produktion og leverance af fjernvarme. Og måden, hvorpå vi optimerer, er ved at være nytænkende og hele tiden analysere og behandle de data, som vi har og får,” siger Kasper, som mener, at Løsning Fjernvarme kan være foregangsvirksomhed, når det gælder optimering af fjernvarmeløsninger til kunderne. Allerede nu arbejder de på løsninger, så de i fremtiden kan yde en endnu bedre service.

”Når Esben og jeg begynder at slå hovederne sammen, så kommer der helt sikkert nogle ting op, som der ikke var tænkt på før – og på den måde er vi også to til at føle, hvad der sker ude i virkeligheden.”

Så hvordan kommer fremtidens Løsning Fjernvarme til at se ud med Kasper på holdet?

”Jamen, jeg tror da, det ser godt ud, ellers ville jeg ikke være her,” siger Kasper og slår en stor latter op.