Nyt fjernvarmeområde vil betyde billigere varmeregning til dig

24. marts 2020

Nyt fjernvarmeområde vil betyde billigere varmeregning til dig

Stjernevejen bliver forhåbentligt snart en del af fjernvarmeforeningen. Løsning Fjernvarme arbejder lige nu på projektet sammen med Hedensted Kommune – på sigt vil det betyde billigere varme for både nye og nuværende fjernvarmebrugere.

På Stjernevejen i Løsning er beboerne vant til at fyre med gas, olie, el og andre energikilder. Men hvis alt går som planlagt, vil de snart også kunne blive medlem af fjernvarmefællesskabet. Løsning Fjernvarme arbejder nemlig på et projekt sammen med Hedensted Kommune om at tilslutte området ved Stjernevejen til varmeværket.

”Vi skal selvfølgelig have en god andel af områdets beboere med, for at det kan betale sig. Gerne mere end 50 procent. Og jo flere, vi får med, jo billigere bliver det for både de nye fjernvarmebrugere og for de nuværende,” forklarer Esben Iversen, driftsleder hos Løsning Fjernvarme.

Den store fordel ved fjernvarme er nemlig, at fjernvarmebrugerne deles om varme og driftsudgifterne. Så jo flere, der er med i ”klubben”, jo billigere bliver varmen for alle.

Fleksibel, grøn varme
Men fjernvarme er også en fordel, når det kommer til grøn omstilling. Udviklingen inden for de mest bæredygtige og klimavenlige energiformer går stærkt. Derfor kan du investere i en varmepumpe den ene dag og risikere at opdage, at kloge hoveder den næste dag har fundet ud af, at det ikke længere er det bedste for klimaet og pludselig er blevet yt. Så har du investeret en stor sum penge i en energikilde, som du måske ikke har råd til at udskifte igen.

Ved fjernvarme er der lagt ledninger ud, som hurtigt kan kobles på den mest grønne energikilde.

”Du har altså ikke den samme sårbarhed, som hvis du selv investerer i et pillefyr eller i en varmepumpe. Hos Løsning Fjernvarme har vi både overskudsvarme fra virksomheder og flisvarme, så vi er fleksible i forhold til grønne energikilder,” fortæller Esben Iversen.

Man slipper for vedligehold af fyret eller varmepumpen
Der er også andre fordele. Fjernvarme er nemt, og du skal næsten ikke forholde dig til noget selv. Har du udfordringer med dit fjernvarmeanlæg, kan du ringe til Løsning Fjernvarme alle døgnets timer.

”Du slipper for selv at sørge for service og egenrisiko, som du for eksempel skal med et gasfyr. Du skal bare åbne for to haner, og så har du varme. Derefter er det eneste, du skal koncentrere dig om, varmeveksleren eller beholderen og varmefladerne ” siger Esben og fortæller, at Løsning Fjernvarme er ved at arbejde på en model for at tilbyde forbrugerne en varmeveksler eller beholder, så de heller ikke længere skal spekulere på det.

Men selvom der er fordele for både nye og nuværende brugere ved Stjernevejsprojektet, er der stadig lidt vej endnu. Løsning Fjernvarme har indledt møde med grundejerforeningen på Stjernevejen. Næste skridt mod tilslutning af fjernvarme er at få styr på den administrative del i overgangen fra gas til fjernvarme. Når den er på plads, begynder fjernvarmeværket at arbejde hen mod en tidsplan for projektet.