Generalforsamling ladet med god energi

26. april 2023

Generalforsamling ladet med god energi

Løsning Fjernvarmes seneste generalforsamling bød på god tilslutning og engagement. Bestyrelsen sætter stor pris på forbrugernes opbakning til udvidelsen af fjernvarme i kommunens forskellige områder.

Generalforsamlingen den 15. marts var kendetegnet ved et væsentligt større fremmøde end tidligere, ligesom der var god stemning og nysgerrighed blandt de fremmødte forbrugere. Hos Løsning Fjernvarme har man valgt en mere aktiv strategi, hvor man tager ansvar for den grønne omstilling ved at hjælpe til med at starte nye fjernvarmeområder.

Formand Dan Michaelsen understreger bestyrelsens begejstring for opbakningen. Forbrugernes forståelse og støtte betyder altid meget for bestyrelsen, men den er særligt vigtig lige nu med de mange projekter.

”Vi er meget optagede af at få nye fjernvarmeforbrugere på vores net. Det betyder temmelig store omvæltninger, og derfor er det væsentligt for os at lodde stemningen. At mange forbrugere vælger at møde op, tager jeg som et klart tegn på, at de er interesserede i udviklingen,” fortæller formand Dan Michaelsen.

Fjernvarmeværk med vokseværk

Over de kommende år udvider Løsning Fjernvarme til Øster Snede/Kragelund, Lindved, Juelsminde og industrikvarteret langs Lundagervej i Løsning. Når man udvider med så mange forbrugere, skal mulighederne for at skabe varme også udvides. Derfor opfører Løsning Fjernvarme en ny fjernvarmeproduktion på Hjulmagervej.

Forbrugerne bakkede fuldt op om udvidelserne. I forlængelse heraf havde de en del spørgsmål om, hvad udviklingen vil betyde for dem. Beskeden fra bestyrelsen er, at det ikke vil betyde det store.

”Sådan en udvidelse koster ressourcer, men vi har lagt en strategi, der muliggør, at det kan lade sig gøre. Selvom vi udvider, er det hvert enkelt område, der skal bære sig selv økonomisk, og derfor har det ingen betydning for de eksisterende forbrugere.”

Generalforsamlingen bød ikke på ændringer i bestyrelsen, der fortsat består af Diana Hedegaard (kasserer), Per Steffensen (næstformand), Dan Michaelsen (formand), Mads Henriksen og John Møller. EY blev genvalgt som revisor til udgangen af juni 2023, hvor Beierholm overtager. Med de mange projekter er bestyrelsesarbejdet efterhånden blevet så komplekst, at man som noget nyt indkalder suppleanter til møderne.

”Den store omstilling, der sker i øjeblikket, betyder, at bestyrelserne skal være mere professionelle. Det er virkelig noget, der kræver engagement, og vi har været nødt til at hæve vores kompetenceniveau for at træffe de rigtige beslutninger. Derfor sørger vi for flere kurser internt og eksternt.”