Løsning Fjernvarme bliver en del af LV Forsyningsservice

11. oktober 2023

Løsning Fjernvarme bliver en del af LV Forsyningsservice

Fra medio oktober vil du blive mødt af et ”LV Forsyningsservice, hvad kan vi hjælpe dig med”, når du ringer til Løsning Fjernvarme. Det sker, fordi LV Forsyningsservice bliver den overordnede virksomhed, der står for driften af en række forsyningsselskaber i lokalområdet. Herunder Løsning Fjernvarme, Løsning Vandværk og Bjerre Vandværk.

Det velkendte logo på biler og skilte hos fjernvarmeværket i Løsning bliver inden længe moderniseret. For fremover bliver værket samlingspunkt for virksomheden LV Forsyningsservice: Et samlet ApS, der driver flere lokale forsyningsselskaber under samme hat.


Hjælper små steder med drift

Løsning Fjernvarme har i flere år driftet Løsning Vandværk. At drive vandværket ligger nemlig tæt op ad fjernvarmeværkets kompetenceområde, og er en teknisk enklere opgave at løse for medarbejderne ved Løsning Fjernvarme. Vandværker er som regel en mindre organisation, og ved de helt små værker er det derfor ofte bestyrelsen, der også drifter værket.

”Det er krævende at skulle drifte et vandværk, fungere som bestyrelsesmedlem og samtidig varetage et normalt 8 til 16 job. Mange små forsyningsselskaber er udfordret med driften, præcis som nogle af dem vi er i dialog med pt. Så det er en stor fordel for Løsning Vandværk, at vi tager hånd om den daglige drift”, siger Esben Iversen, der er driftschef ved Løsning Fjernvarme og fremover også bliver direktør for LV Forsyningsservice.

Fra LF Administration til LV Forsyningsservice

LV Forsyningsservice driver indtil videre Løsning Fjernvarme, Løsning Vandværk og Bjerre Vandværk. Fra årsskiftet kommer Båstrup-Gl. Sole Vandværk også med i klubben.

For at leve op til skattelovgivningen blev anpartsselskabet LF Administration i sin tid oprettet. Og i virkeligheden er det LF Administration, der nu skifter navn til LV Forsyningsservice og kommer i front som den overordnede virksomhed. Så det er ikke store ændringer i strukturen, sammenlægningen medfører.

”Det er reelt set en navneændring, som foregriber at LV Forsyningsservice fremover forhåbentlig kommer til at vækste i takt med, at andre forsyningsselskaber overgiver driften til os”, forklarer Esben Iversen.

Samler kompetencer ét sted

Forsyningsområdet bliver til stadighed mere og mere komplekst. Det kræver de rette kompetencer og erfaring at producere billig, stabil varme og rent drikkevand. Sammenlægningen er derfor en rigtig god løsning både for LV Forsyningsservice og de små forsyningsselskaber.

”Vi har de kompetencer, de små steder står og mangler. Omvendt får vi flere muskler, jo større vi bliver, fordi vi nemmere kan tiltrække arbejdskraft og samle viden ét sted. Det betyder, at vi bliver endnu bedre til at løse opgaver for alle”, uddyber Esben Iversen.

At forsyningsselskaber slår sig sammen, er heller ikke en ny tendens. Esben nævner blandt andet Ewii og Verdo som solide eksempler på at drive samlet forsyningsvirksomhed.

Ingen pengemaskine

Sammenlægningen ændrer ikke på, hvordan Løsning Fjernvarme bliver drevet i dag. Forbrugerne får stadig den samme service og billigst mulige varme. Fremover driftes det blot af LV Forsyningsservice.

”Sammenlægningen handler ikke om at tjene flere penge. Men om at samle kompetencer ét sted, så alle får fordel af det. Vi er stadig forbrugerejet og fjernvarmeværket skal hvile i sig selv økonomisk, fuldstændig som de værker vi servicerer”, siger Esben Iversen og afrunder: ”Derfor prissætter vi også, så det kan betale sig for et værk at lave drift sammen med andre værker”.

På længere sigt kommer der til at være ændringer i medarbejderstaben og Esben, som indtil videre også er driftschef for alle værkerne, vil på et tidspunkt ikke kunne følge med til to roller. Men indtil da skal forbrugerne blot vænne sig til nye logoer og modtagelse i telefonen. LV Forsyningsservice kommer til at vækste organisk i et tempo, så organisationen kan følge med til det.

Følg også med på LV Forsyningsservices hjemmeside.