Løsning Fjernvarme indtager erhvervsområderne

9. marts 2023

Løsning Fjernvarme indtager erhvervsområderne

I topfart breder Løsning Fjernvarme sig i Hedensted Kommune. Nu står erhvervsområderne også klar til at modtage fjernvarme, og en investering i en ny produktionsplatform, varmelager og reservedelslager samt varmepumpe gør det muligt allerede i 2024.

I området omkring motorvejen og Gesagervej i Hedensted ligger en række virksomheder, som ønsker at skifte fra gas til fjernvarme. Og i forlængelse af det ligger Bolig Beton i den nordlige ende af byen, som står med samme ønske – de har både behov for varme til deres driftsbygninger og i deres processer.

Det har fået Løsning Fjernvarme til at tænke ud af boksen ved at etablere en ny og lokal fjernvarmeproduktion i området. Og placeringen af fjernvarmeproduktion ved siden af den nye transformerstation i industriområdet gør det muligt med fjernvarme til den lokale industri.

For Løsning Fjernvarme betyder det, at man er begyndt at beskæftige sig med et nyt område – nemlig industri.

– Mange virksomheder har selv kontaktet os. I starten var det lidt en udfordring at få puslespillet til at passe geografisk i forhold til levering af fjernvarme, indtil flere meldte ind med ønsket om fjernvarme. Og da kommunen tilbød os jorden, slog vi til, fortæller driftschef Esben Iversen og uddyber:

– For at sikre både industrien og husstandene i nye områder, har vi valgt at etablere en ny produktion i området, så vi har kapacitet nok i fremtiden.

 

 

Flere muskler og effektiv fjernvarme

Projektet har desuden ledt til flere nye projekter. Ud over den nye varmeproduktion bygger Løsning Fjernvarme også et reservedelslager kombineret med en transmissionspumpebygning.

Derudover leger værket med ideen om et samarbejde omkring overskudsvarme med nogle af de omkringliggende produktionsvirksomheder. En anden idé er at udvide pladsen til medarbejderne, da pladsen begynder at blive trang inde på Fasanvej 2.

– Vores medarbejdere løfter en stor byrde i tiden men den nødvendige plads slipper vi bare ikke udenom, udtaler driftschefen, der ser de nye tiltag som vigtige investeringer for Løsning Fjernvarme og fjernvarmebrugerne.

– De mange tiltag kommer til at betyde en mere effektiv fjernvarme drift i fremtiden, hvor vi er mange flere til at deles om regningen. Vi får flere muskler til at kunne lave investeringer i grønne varmeteknologier, som sikrer os og vores fjernvarmebrugere i fremtiden.

Ifølge tidsplanen bliver de nye ledninger lagt ned i starten af 2024, og borgerne vil derfor opleve en del gravearbejde i området i løbet af 2023.