Nyt lager og ny produktion

19. december 2023

Nyt lager og ny produktion

En ny kombibygning med værksted, lager og transmissionspumper har i den seneste tid taget form ved siden af flisværket på Lundagervej. Der var blevet for trangt i de gamle 80’er bygninger på Fasanvej, hvor der fremover bliver mere kontorplads.

Mere og bedre plads

I den nye lagerdel i bygningen på Lundagervej er indflytningen i gang. Den sort/røde bygning skal fremover huse et helt nyt værksted og lager, samt transmissionspumper til de nye områder. Det glæder de sig over hos Løsning Fjernvarme. For pladsmanglen på Fasanvej var til at tage og føle på. I en rum tid har de måttet stille ting og sager under skriveborde, i kroge og hjørner, og sno sig for at komme omkring.

Det er slut nu.

”Det er fantastisk at få mere plads. Ikke bare i de nye bygninger på Lundagervej. Men også her i administrationsbygningen på Fasanvej. Alle vores kontorsager kan nu få en mere optimal og fast plads, og vi skal ikke være stuvet så tæt sammen,” siger Esben Iversen, direktør ved LV Forsyningsservice (Løsning Fjernvarmes driftsselskab).

Professionelt værksted og lager

I den splinternye kombibygning kommer der både til at være et stort værksted, et professionelt lager samt lager af vanddele til LV Forsyningsservice, driftsselskabet for Løsning Fjernvarme og en række andre vandforsyningsselskaber.

Bygningen er cirka 400 m2 og er et stort fysisk monument over den udvikling, Løsning Fjernvarme gennemgår i øjeblikket med udvidelser, nye tilkoblinger og nye opgaver.

”Det er en fremtidssikring for værket, at vi har fået opført den nye bygning. Det giver os mere plads at arbejde på og en bedre transmission af varmen til de ny områder," forklarer Esben Iversen og tilføjer:

”Lundagervej bliver et knudepunkt for produktion af varme på flis, modtagelse af varme fra Daka og den nye produktion fra Hjulmagervej samt levering til alle områderne."

Flere muligheder for varmeproduktion

Til januar følger den nye varmepumpebygning på Hjulmagervej så med. Bygningen skal, som navnet antyder, indeholde varmepumper og en elkedel. Fordelen her er, at Løsning Fjernvarme kan øge produktionen af varme, så den følger med den stigende efterspørgsel og tilkobling af nye forbrugere.

Samtidig kommer værket til at have flere forskellige muligheder for at producere varme. På  den måde kommer de til at kunne vælge den type produktion, der er billigst på det pågældende tidspunkt og veksle, så det passer efter sæson og priser.

”Vi glæder os meget over denne udvidelse af værket. Nu skal vi blot på plads med det hele, og så regner vi med, at vi kan drive værk sådan her mange år ud i fremtiden,” afrunder Esben Iversen.