Fem stærke kræfter løfter det strategiske arbejde bag værket

30. august 2023

Fem stærke kræfter løfter det strategiske arbejde bag værket

Hos Løsning Fjernvarme sidder fem dygtige repræsentanter fra lokalsamfundet i bestyrelsen. En tjans, de værdsætter og går op i med stor interesse. Hver især bidrager de med deres særlige faglighed, der gør en forskel for værkets udvikling. Her kan du læse om bestyrelsesarbejdet og møde de fem bestyrelsesmedlemmer.

”Der er mange store projekter i gang hos Løsning Fjernvarme i øjeblikket. Det er spændende at være en del af og påvirke udviklingen. Og så har vi et rigtig godt samarbejde”.

Sådan siger formand, Dan Michaelsen, når han bliver spurgt, hvad der er det bedste ved at sidde i Løsning Fjernvarmes bestyrelse.

Spørger man de øvrige fire medlemmer, tegner samme billede sig. Bestyrelsesarbejdet samler fem dygtige ildsjæle fra lokalområdet, der sætter en ære i at forbrugerne i lokalområdet får så stabil og prisvenlig varme som muligt.

 

Møder om drift, projekter og strategi

Hver måned mødes bestyrelsen med driftschef Esben Iversen for at drøfte de punkter, der er på dagsordenen, som typisk indebærer en status fra Esben om den daglige drift. Det kan være pumper, der skal udskiftes, vigtige input fra forbrugerne eller andre driftsmæssige sager.

Herefter følger en snak om større projekter. For tiden er bestyrelsen optaget af udvidelserne i Øster Snede/Kragelund, på Stjernevejen og i Lindved. Samt det nye driftsområde på Hjulmagervej og lagerhallen ved Flisværket.

Når snakken om drift og større projekter er klappet af, har gruppen mere strategisk drøftelser om fremtiden. Om retning for værket, fremtidssikring og udviklingsideer.

Værdifulde indspark

Der er altid god stemning ved møderne og en behagelig snak frem og tilbage mellem medlemmerne. Det fortæller formand, Dan Michaelsen.

”Nogle har mere teknisk indsigt end andre. For eksempel næstformand Per Steffensen, der er maskinarbejder. Men vi deltager alle med værdifuld indsigt og indspark på møderne,” siger Dan og giver samtidig en beskrivelse af bestyrelsens rolle.

”Bestyrelsen træffer strategiske beslutninger på det øvre plan. Esben holder os orienterede om, hvad der sker på værket i dagligdagen, og så kigger vi på de store fremtidige linjer på baggrund af den retning, værket og Esben tegner.”

Fremtidssikring

Dan Michaelsen har siddet i bestyrelsen i næsten 30 år. I de seneste fire år har han været formand for bestyrelsen, og han betragter de betydelige ændringer efter årtusindskiftet som nogle af de mest bemærkelsesværdige begivenheder, han har været med til i værkets historie siden 1964.

"Det hele begyndte med den omfattende investering i Flisværket, og siden da har det taget fart. I dag har vi sikret værkets fremtid med etableringen af den nye afdeling LV forsyningsservice, implementeringen af en varmepumpe, og vi drømmer endda om at få en stor elkedel. Jeg værdsætter virkelig at være involveret i de processer og beslutninger, vi i fællesskab tager for at drive værket fremad," forklarer han.

Han opfordrer alle, der kunne være interesserede, til at deltage i bestyrelsesarbejdet. Der er ikke så ofte udskiftning i bestyrelsen, da det kan være udfordrende at finde nye medlemmer. Dog er de meget åbne for at byde nye dygtige kræfter velkommen.

Her kan du møde bestyrelsesmedlemmerne

Dan Michaelsen, formand

Jeg hedder Dan, er 74 år og pensionist. Jeg har været med i bestyrelsen i knap 30 år. De seneste fire som formand. I sin tid blev jeg prikket på skulderen af varmemesteren, fordi de manglede en mand.

Jeg er EDB-uddannet og har faglig indsigt i IT, teknik og projektledelse, som jeg læner mig op ad i bestyrelsesarbejdet. Derudover er det en stor fordel, at jeg som pensionist har masser af tid til arbejdet. Det betyder blandt andet, at jeg kan mødes med driftschefen Esben Iversen på hverdage, når der er brug for det.

 

Per Steffensen, næstformand

Mit navn er Per. Jeg er 65 år, og jeg har været med i bestyrelsen i ti år. Jeg er uddannet ufaglært metalarbejder og er ansat hos e-l-m Kragelund, der er leverandør af håndteringsudstyr og dele til gaffeltrucks.

Jeg er fagligt stærk inden for det tekniske område. Men jeg bruger også min baggrund i fagforeningsarbejde og indsigt i overenskomstområdet i bestyrelsesarbejdet.

Det er meget givende for mig at deltage i bestyrelsesarbejdet, fordi de beslutninger, vi tager, har så stor indflydelse på lokalsamfundet.

 

John Møller, bestyrelsesmedlem

Jeg hedder John og er 58 år. Jeg blev opfordret af en nabo til at stille op til bestyrelsen for fem år siden.

Jeg er uddannet smed og har læst ledelse og projektledelse; og jeg sidder i en stilling som procesingeniør ved Siemens Gamesa i Brande.

Bestyrelsesarbejdet passer mig perfekt, for jeg kan godt lide at være en aktiv del af bybilledet og bidrage til fjernvarmeværkets udvikling. Og så er det et ekstra plus, at det er en virksomhed, som er med til at skabe et bæredygtigt aftryk på samfundet.

 

Mads Henriksen, bestyrelsesmedlem

Jeg hedder Mads, og har været medlem af bestyrelsen i et par år, men startede oprindeligt som suppleant. Jeg er 30 år, uddannet bygningskonstruktør og beredskabstekniker, og arbejder som viceberedskabsinspektør ved Sydøstjyllands Brandvæsen.

Jeg har indsigt i offentlig forvaltning og teknik, og jeg trives med at udfordre de mere erfarne medlemmer i bestyrelsen, så de får mulighed for at se tingene fra nye perspektiver.

Jeg er vældig engageret i varmesagen, for det er et område, der berører rigtig mange mennesker. Det er vigtigt for mig at være med til at sikre forsyningssikkerhed og retfærdig behandling af forbrugerne. Og så sætter jeg pris på at bidrage til lokalsamfundet, for fjernvarme er en kollektiv indsats – ikke blot en handelsvare.

 

Diana Hedegaard, kasserer

Mit navn er Diana, jeg er 40 år og startede som suppleant i bestyrelsen. Jeg har været med i tre år. De seneste to som kasserer.

Jeg er uddannet revisor og arbejder som økonomichef hos KM-Telecom i Fredericia. Og jeg bidrager derfor naturligt til bestyrelsesarbejdet med min indsigt i økonomi og regnskab.

Jeg begyndte egentlig tilfældigt i bestyrelsen, men jeg indså hurtigt, hvor afgørende det er, at bestyrelsen tager del i fjernvarmeværkets udvikling. Det har en enorm betydning for mange beboere i Løsning, og det er det, der motiverer mig.

To suppleanter

Herudover er der to suppleanter tilknyttet bestyrelsen. Gunnar Hansen og Torben Vittrup. De er lige så vigtige som de øvrige medlemmer og deltager så vidt muligt i alle møder.

Er du interesseret i at blive bestyrelsesmedlem?

Bor du i Løsning, og er du tilkoblet fjernvarmeværket, kan du stille op til en post på den årlige generalforsamling. Medlemmerne sidder i en to-årig periode. Formanden er på valg hvert år, og bliver valgt af de øvrige medlemmer.

Bestyrelsesmedlemmer får et mindre honorar for arbejdet, samt godt med erfaring, indsigt og mulighed for at opbygge stærke samarbejdsrelationer.