Hvad er en generalforsamling, og hvordan fungerer det hos Løsning Fjernvarme?

1. marts 2024

Hvad er en generalforsamling, og hvordan fungerer det hos Løsning Fjernvarme?

Generalforsamlinger kan lyde som et lidt tørt og formelt arrangement, men i virkeligheden er det her, hvor magien sker for Løsning Fjernvarme. Tænk på det som et stort familieråd, hvor alle, der bruger fjernvarme, kan komme med deres mening, stemme om vigtige ting og få indflydelse på, hvordan tingene kører. Lad os dykke ned i, hvad det handler om.

Generalforsamlingens essens

En generalforsamling er det højeste beslutningsdygtige organ i mange selskaber, herunder også i fjernvarmebranchen. Det er her, ejerne - eller i vores tilfælde, varmeaftagerne - mødes med bestyrelsen for at diskutere og stemme om vigtige emner, der vedrører virksomhedens drift og fremtid. Det kan være alt fra godkendelse af årsregnskabet til valg af bestyrelsesmedlemmer.

Bestyrelsens rolle

På generalforsamlingen spiller bestyrelsen en central rolle. De rapporterer om værkets præstationer, økonomi og planer for fremtiden. Bestyrelsen er også ansvarlig for at foreslå nye initiativer og investeringer, som kræver andelshavernes godkendelse.

Bestyrelsen hos Løsning Fjernvarme består af 5 repræsentanter af varmeaftagerne. De bidrager hver især med kompetencer indenfor strategiske emner som, teknik, it/ot, politik, økonomi og lignende, og er med til at udvikle værkets fremtid ved at tage beslutninger om alt fra investeringer, vedligehold til udvikling.

Hvad hører hjemme på generalforsamlingen?

Det er vigtigt at forstå, at generalforsamlingen ikke er et forum for individuelle klager eller diskussioner om dit private fjernvarmeanlæg.

I stedet fokuserer vi på de bredere emner, der påvirker alle varmeaftagere - som fremtidige projekter, budgetter og strategiske retninger for fjernvarmeselskabet.

Har du problemer med varmen i din bolig, skal du kontakte os på kontoret.

Hvem har stemmeret?

Hvis du bruger fjernvarme fra os, så har du også noget at sige. For de nye områder, der bliver tilkoblet Løsning Fjernvarme, er det vigtigt at notere, at man først opnår stemmeret, når man officielt er blevet aftager af fjernvarmen. Dette sikrer, at alle, der bidrager til og er påvirket af fjernvarmeselskabets beslutninger, har en stemme.

Hvad er på dagsordenen?

I år holder vi generalforsamling den 19. marts kl. 18.30 ved Løsning Fjernvarmes nye lagerbygning på Lundagervej 120.

Dagsordenen indeholder 10 punkter, som du kan læse nærmere om her:

    1. Valg af dirigent
      Vi starter med at vælge en dirigent, der kan lede generalforsamlingen og sikre, at alt går efter reglerne.

    2. Beretning for det forløbne regnskabsår
      Bestyrelsen præsenterer, hvad der er sket det det forgangne år.

    3. Det reviderede årsregnskab fremlægges til godkendelse
      Årsregnskabet gennemgås og skal godkendes af de fremmødte.

    4. Budget for det indeværende driftsår fremlægges
      Vi tager et kig ind i de økonomiske forventninger for det kommende år.
    5. Forslag fra bestyrelsen herunder fremlæggelse af investeringsplan
      Bestyrelsen kommer med forslag til fremtidige projekter og investeringer.

    6. Indkomne forslag fra andelshavere/varmeaftagere
      Andelshaverne har mulighed for at indsende egne forslag, som vi tager op på generalforsamlingen. Har du et forslag til dagsordenen, kan du indlevere det til bestyrelsesformand Dan Michaelsen seneste 12 dage før generalforsamlingen.

    7. Valg af medlemmer til bestyrelsen
      Medlemmerne i bestyrelsen er valgt for en bestemt periode, hvorefter de kommer på genvalg, hvis de ønsker at stille op igen. På generalforsamlingen bliver der stemt om, hvem der skal være med i bestyrelsen.

    8. Valg af suppleanter til bestyrelsen
      Suppleanter til bestyrelsen vælges.

    9. Valg af revisor
      En revisor vælges for at sikre finansiel transparens.

    10. Eventuelt
      Eventuelle yderligere emner diskuteres.

Generalforsamlingen er din chance for at være med til at forme Løsning Fjernvarmes fremtid. Det er her, hvor du som varmeaftager har mulighed for at påvirke retningen for Løsning Fjernvarme. Brug din stemme og vær en del af fremtiden for Løsning Fjernvarme.